Онлайн-навчання для державних службовців органів прокуратури «Інформаційна безпека»

Ще у 2014 році британська політична консалтингова компанія «Cambridge Analytica» отримала особисті дані 50 мільйонів користувачів мережі «Facebook» для розроблення програми, яка допомогла б маніпулювати думкою американських виборців за допомогою політичної реклами. За це федеральна комісія з торгівлі США наклала штраф на власників мережі у розмірі 5 мільярдів доларів за порушення конфіденційності даних. Проте вже у 2021 році 1,5 мільярда облікових записів користувачів соціальної мережі «Facebook», їхніх імен, адрес, телефонних номерів знову опинились у розпорядженні хакерів.

Дотримуватись правил цифрової безпеки насамперед необхідно особам, які працюють у державних установах та мають справу з інформацією з обмеженим доступом. Неконтрольоване поширення такої інформації може призвести до загрози національній безпеці. Особливо це актуально у воєнний час.

28 та 29 серпня у Тренінговому центрі прокурорів України відбулось онлайн-навчання для державних службовців категорій «Б» і «В» органів прокуратури за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Інформаційна безпека».

Поглиблювала знання державних службовців органів прокуратури щодо забезпечення захисту даних та здатності виконувати свої обов’язки під час опрацювання та зберігання цілісності інформації тренерка Анастасія Апетик – керівниця, юристка, міжнародна експертка з цифрових прав та безпеки.

Тренерка поділилась із учасниками своїм досвідом і розповіла, як убезпечити себе у цифровому світі, зокрема:

  • які існують загрози для цифрової безпеки державного службовця;
  • як захистити облікові записи державного службовця;
  • якими є правила інформаційної безпеки та цифрової комунікації державного службовця;
  • як захистити дані та пристрої державного службовця.

Модерувала тренінг Катерина Єрмакова – експерт аналітичного відділу підготовки державних службовців Тренінгового центру прокурорів України.

Якщо після участі у навчанні ви замислились над тим, коли перевіряли захист ваших облікових записів у мобільних застосунках чи яким застосунком для швидких повідомлень ви найчастіше користуєтесь, вам варто зареєструватись і на інші тренінги у Тренінговому центрі прокурорів України.

Слава Україні!

Халімончик Богдан