Cтартувала первинна підготовка прокурорів-стажистів окружних прокуратур -2024 !

08 липня 2024 року у Тренінговому центрі прокурорів України стартувала первинна підготовка прокурорів-стажистів окружних прокуратур -2024.

Це друга хвиля прокурорів-стажистів окружних прокуратур, які упродовж двох місяців будуть проходити первинну підготовку у Тренінговому центрі прокурорів України.

Вітали з початком навчання прокурорів-стажистів окружних прокуратур:

  • Андрій Костін – Генеральний прокурор,
  • Олеся Отраднова – директорка Тренінгового центру прокурорів України,
  • Павло Отвіновський – заступник голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів,
  • Володимир Сущенко – радник Генерального прокурора
  • Джаред Кімбол – радник з правових питань Департаменту юстиції США.

«Багато хто з вас буде працювати на прифронтових територіях, ця робота потребує додаткової мужності та витривалості. Я високо ціную, що багато з вас обрали своїм місцем роботи саме ці регіони – ви виконуєте велику місію. Ця робота з відновлення справедливості для нашої держави, для всіх українців, які постраждали від цієї війни.

Якщо не буде належної оцінки системи правосуддя ми залишимось в сірій зоні між Європою та росією. Саме ви будете формувати таку оцінку, щоб нашій правоохоронній системі довіряли.» (с) Андрій Костін, Генеральний прокурор.

«Пишаюсь співпрацювати з українськими правоохоронними органами та перебувати у Києві у цей важкий період. Вітаю вас з кар’єрним шляхом який ви обрали, з вашою метою, бажанням стати прокурором та формувати демократичне майбутнє України Саме верховенство права відокремлює та відрізняє демократію від диктатур. І саме ваша робота як прокурорів повинна забезпечувати це верховенство права для майбутнього України». (с) Джаред Кімбол, радник Департаменту юстиції США.

Детальніше про:

  • діяльність ТЦПУ розказав прокурорам-стажистам заступник директора ТЦПУ Андрій Орлеан,
  • зміст первинної підготовки розповів начальник аналітичного відділу підготовки прокурорів Дмитро Лотюк;
  • організацію проведення первинної підготовки пояснила начальник відділу організації підготовки кадрів прокуратури Неля Лісова.

Команда Тренінгового центру прокурорів України вітає прокурорів-стажистів з початком навчання і впевнена, що наступні два місяці пройдуть дуже насичено.

Упродовж наступних двох місяців слідкуйте за новинами про процес первинної підготовки, деталі тренінгів та роботу тренерів із прокурорами-стажистами на офіційних джерелах ТЦПУ.

Слава Україні!

Халімончик Богдан