Новий партнер Тренінгового центру прокурорів України – Міжнародний фонд «Відродження»

9 вересня директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова та виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Олександр Сушко підписали меморандум про співпрацю.

Міжнародний фонд «Відродження» представляли виконавчий директор Олександр Сушко, директор Програми «Права людини та правосуддя» Роман Романов і менеджерка цієї Програми Василина Яворська. Від Тренінгового центру прокурорів України були присутні директорка Олеся Отраднова, експертка міжнародного відділу Анастасія Маркелова та начальник відділу методологічного забезпечення підготовки прокурорів та тренерів Андрій Орлеан.

Сторони домовились про спільну роботу із впровадження належних стандартів процедури затримання особи за підозрою у вчиненні злочину,  підвищення обізнаності прокурорів стосовно можливостей системи «Custody Records», що передбачає електронну фіксацію дій, які відбуваються із затриманими особами.

Олександр Сушко запевнив у сприянні розробленню та впровадженню тренінгів, а також наголосив: «Для нас дуже важливо, що ми тут можемо бути партнерами, тому що бачимо у цьому партнерстві довгострокові цілі. Стратегічність для нас є принциповою».

Відтепер сторони співпрацюватимуть у сфері наукової, методичної, навчальної та інформаційної діяльності з питань щодо змін у системі кримінальної юстиції із залученням професійних спільнот.

Нефьодова Дар'я