Прокуратура і суспільство (зустріч Генерального прокурора з представниками громадських організацій у сфері екології)

17 червня 2021 року відбулась зустріч Генерального прокурора Ірини Венедіктової з представниками громадських організацій у сфері екології.

Традиційно майданчиком для конструктивного діалогу між прокуратурою та представниками громадських організацій у сфері екології став Тренінговий центр прокурорів України, в якому відбувається робоча зустріч Генерального прокурора Ірини Венедіктової, заступника Генерального прокурора Максима Якубовського, керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури (СЕП): очільника Олексія Мельника та його заступників Євгенія Коновальчука й Вікторії Літвінової з представниками громадських спілок та організацій у сфері екології «Професійна асоціація екологів України», «Екологія-Право-Людина», «Асоціація підприємств у сфері поводження з небезпечними відходами», ГО «Збережи Дніпро», «Українська природоохоронна група», «Офіс довкілля», «Друге життя», «Суспільний проект «Еколтава».

Ірина Венедіктова наголосила на тому, що питання відповідальності за екологічні правопорушення й забезпечення дотримання екологічних прав людини наразі одне з пріоритетних.

Активісти, у свою чергу, заявили про готовність оперативного інформування стосовно випадків екологічної корупції та екологічного тероризму.

Ця зустріч є логічним продовженням роботи учасників наради керівників правоохоронних та інших державних органів з питань додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля, яка відбулася 17 березня 2021 року.

Директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова також взяла участь у заході.

Нефьодова Дар'я