Тренінг «Дипломатичний протокол та етикет. Особливості організації офіційних візитів і дипломатичних прийомів»

Якщо не знаєте, як вчинити, то вчиніть відповідно до етикету.

5 серпня в Тренінговому центру прокурорів України відбувся тренінг для працівників органів прокуратури «Дипломатичний протокол та етикет. Особливості організації офіційних візитів і дипломатичних прийомів».

Цей одноденний тренінг був покликаний удосконалити вміння і навички щодо організації офіційних візитів і дипломатичних прийомів за участю Генерального прокурора (його заступників), а також дотримання норм дипломатичного протоколу й етикету.

Тренерами стали:

Геннадій Надоленко – дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Державі Ізраїль (2010 – 2020), директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС України;

Ольга Наконечна – керівниця Школи ділової етики та етикету, сертифікована консультантка з етикету, членкиня Міжнародної асоціації професійних консультантів з етикету (IAPEC).

Олег Демчик – президент клубу професійних перемовників, тьютор Единбурзької школи бізнесу (Велика Британія);

Роман Петюр – кандидат політичних наук, доцент кафедри міжнародних організацій і дипломатичної служби Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Тренери розкрили для учасників тренінгу структуру та специфіку переговорного процесу й відпрацювали навички щодо його організаційної підготовки та безпосереднього проведення, ознайомили зі шляхами розв’язання проблем, пов’язаних із веденням переговорів, та основними правилами організації офіційних візитів і дипломатичних прийомів за участю Генерального прокурора (його заступників). Також учасники прослухали інформацію про офіційне листування й правила підписання документів за підсумками проведення переговорів.

Модератором заходу стала Анастасія Маркелова – начальниця відділу зовнішніх зв’язків Тренінгового центру прокурорів України, кандидат філологічних наук.

Нефьодова Дар'я