Міжнародний форум із кібербезпеки

Сьогодні, 18 листопада 2021 року, в інноваційному просторі «Unit.city» розпочався дводенний Міжнародний форум із кібербезпеки. Захід організовано за ініціативи Офісу Генерального прокурора.

Міжнародний форум із кібербезпеки вітальним словом відкрила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, яка зазначила, що задля обговорення викликів цифрового простору і винесення з цього питання конструктивних рішень зібралось понад 80 фахівців із 20 країн світу.

Директор Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова стала однією із учасниць цього заходу. «Така ініціатива Офісу Генерального прокурора надзвичайно важлива, адже найкращі спеціалісти у кіберсфері діляться власним досвідом, який у майбутньому можна буде об’єднати в ефективні інструменти. Тренінговий центр прокурорів України, у свою чергу, в межах тренінгових курсів для українських прокурорів також передбачить тренінги з питань кібербезпеки», – зазначила Олеся Отраднова.

Міжнародний форум із кібербезпеки став платформою для обміну передовим досвідом у цій сфері, а також майданчиком для обговорення національними та міжнародними експертами питань, що стосуються ефективної співпраці в напрямі розслідування кіберзлочинів.

У перший день заходу виступили: Сатоші Сімідзу, директор Японського центру контролю кіберзлочинності, член експертної групи Інтерполу; Яна Рінгвольд, старший прокурор Генеральної прокуратури Франкфурта-на-Майні – Центр кіберзлочинності; Володимир Павелко, співзасновник та генеральний директор Громадської асоціації «Global Cyber Cooperative Center» (GC3) та інші.

 

 

 

#кібербезпека

Нефьодова Дар'я