Сучасний підхід до навчання прокурорів: відкриття тренінгового простору

14 грудня 2021 року Генеральний прокурор Ірина Венедіктова взяла участь в офіційному відкритті у Тренінговому центрі прокурорів України сучасного тренінгового простору. У своєму вітальному слові, зверненому до прокурорської спільноти, пані Венедіктова наголосила: «Ми, прокурори, – ті люди, які працюють на благо своєї держави. Пам’ятаймо про це».

Директор Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова також привітала гостей і колег із відкриттям тренінгового простору та висловила сподівання, що відтепер навчання прокурорів і державних службовців органів прокуратури набере ще більш ефективних обертів, адже відкритість, комфорт, візуалізація, сучасне освітлення – важливі складники освітнього процесу.

На створення сучасного тренінгового простору в Тренінговому центрі прокурорів України була спрямована підтримка відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

«Ця співпраця розпочалася нещодавно, і вона неоціненна. Завдяки їй маємо постійну підтримку посольства США з питань реформування, професійного розвитку й інновацій у сфері навчання. Реалізовано ключовий проєкт – «Тренінговий простір», – зазначила Олеся Отраднова.

У свою чергу, начальниця відділу з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Посольства США в Україні Сара Лангенкамп акцентувала на плідній і перспективній співпраці з Тренінговим центром прокурорів України.

Сім навчальних аудиторій, концептуально об’єднаних для проведення тренінгів із удосконалення професійних і особистісних умінь та навичок прокурорів і державних службовців органів прокуратури – це результат копіткої роботи тривалістю у півтора року зі створення нового місця для підтримки професіоналізму прокурорів.

Унікальність тренінгового простору полягає у його багатофункціональності та зручності. Одночасно тут можуть відбуватися п’ять тренінгів. Для зручної комунікації з областями встановлено систему відеоконференцзв’язку. Навчальні кімнати облаштовані багатофункціональними проєкторами та проєкційними екранами, радіосистемами з петличними мікрофонами для проведення занять з комунікації із медіа.

Також створено комфортні умови для проведення онлайн-навчання, облаштовано спеціальний онлайн-лекторій із камерою для потокової зйомки тренерів. Окрім того, у тренінговому просторі передбачено кімнату для тренерів, де вони зможуть готуватись до тренінгів і спілкуватись із колегами.

Висловлюємо подяку за постійну підтримку Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань та відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

Нефьодова Дар'я