«Застосування прокурором пробації, альтернативні санкції та практичні аспекти звільнення засуджених від відбування покарання на підставі статей 81,82 КК України»

Сьогодні завершився тренінговий курс «Застосування прокурором пробації, альтернативні санкції та практичні аспекти звільнення засуджених від відбування покарання на підставі статей 81,82 КК України», який тривав протягом двох днів (6-7 грудня).

Тренінговий курс відбувся за сприяння Директорату Виправної служби Королівства Норвегія у межах проєкту «Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне впровадження пробації в Україні» (Проект пробації NORLAU).
Учасники прослухали 2 тренінги: „Ефективне застосування прокурором пробації та застосування альтернативних санкцій у кримінальному провадженні” та „Особливості призначення покарання неповнолітнім та актуальні питання виправлення засуджених”.

Головною метою навчання стала зміна ставлення прокурорів до інституту пробації, розвиток та удосконалення компетентностей прокурора щодо застосування пробації, а також щодо орієнтування суду на застосування альтернативних санкцій у кримінальному провадженні.

Тренери:
Гейр Йенсен – норвезький експерт з питань пробації, Проект пробації NORLAU;
Бйорн Ларсен – норвезький прокурор, Проект пробації NORLAU;
Єлизавета Ковтюк – головний науковий співробітник відділу “Тестологічний центр” Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці;
Лілія Ібадова – Радник з юридичних питань Проекту пробації NORLAU
Ірина Пуха – прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні кримінальних покарань і пробації Офісу Генерального прокурора;
Ольга Святюк – начальниця Білоцерківського районного відділу № 1 філії Центру пробації у м. Києві та Київській області.


Модератор заходу:
Василь Козій – експерт аналітичного відділу підготовки прокурорів Тренінгового центру прокурорів України.

Нефьодова Дар'я