Стратегічна сесія з метою напрацювання положень Стратегії протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту в Україні

В ТЦПУ розпочалася робота над напрацюванням положень Стратегії протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту в Україні.
Розслідування розв’язання та ведення агресивної війни проти України і пов’язаних із нею тяжких та особливо тяжких злочинів триває вже вісім років і не припиняється ні на мить. Нові каскади викликів спонукають прокуратуру переглядати та інституціалізувати напрацювання з метою ефективнішої організації роботи із документування, розслідування та притягнення винних до відповідальності.
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголосила на необхідності викристалізувати проблемні питання, що виникають під час досудового розслідування щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту в Україні та напрацювати стратегічні та операційні кроки, які сприятимуть усуненню визначених перешкод.
Директорка ТЦПУ Олеся Отраднова звернулась до учасників Стратегічної сесії, акцентувавши увагу на важливості напрацювання максимально доступних засобів роботи прокурорів в контексті категорії цих злочинів.
Нефьодова Дар'я